Friday, December 5, 2014

Tere

Tere ka minu poolt.

Keku on kõik ilusti ära kirjutanud, et on vähe midagi lisada. Seega räägin meie esimesest Jordaania õhtust. Saabusime me 3s detsember vastu neljandat pärast keskööd, seega too õhtu ei saanud midagi teha.

Järgmine päev oli nädalavahetus ehk neljapäev. Neljapäev on nädalavahetus. Reede-laupäev tavaliselt vabad. Pühapäev algab tegevus.

See kuu on meil kuskil 12 vaba päeva, mõned pagulaslaagri külastused, viis araabiakeele tundi ning mõned kodutööd ehk nö office päevad.

Ahjaa, esimene õhtu siis. Läksime oma korterikaaslastega linna. Üle silla ning taksot saama. Kamba peale võttis 15 minuti sõit 3 JOD (veitsa üle 3€). Sinna sõites saime loengu taksojuhilt, et juudid valitsevad maailma ja on kõigi maailma hädades süüdi. Näiteks Ameerikas on juutide osakaalus võimus ca 90% seega seal on 90% kurja. Mõnes riigis on see 60%, näiteks Saudi Araabias. Mõnes lausa üle 100%, sest nad on nii kurjad. Põnev igastahes. Tagasi taksoga saime 2,34 JOD'iga kusjuures.

Läksime siis kohaliku kultuuri mekkima ehk läksime kõige läänelikumasse kohta - Buffalo Rings. Kõik menüüd inglise keeles ja seal pakutakse alkoholi! Tohoh tonti! Poes olin enne näinud, et tavaline Heinekeni õlle on 5,25 JOD ehk ca 6€. Baaris oli aga odavaim 3,5 JOD. Võtsime selle ja ühe peekoni-veise-burksi ning juustuburksi. Samuti tahtsime seda odavat õlut, aga ei olnud - võtsime Amsteli vaadiõlle. Toredaks üllatuseks tuli see, et hinnale lisandub alati 10% teenindamistasu ehk tippi ning 16% alkoholimaksu. Ehk siis kokkuvõttes maksin 5 JODi ühe õlle ees ehk veidike alla 6€. Nüüd me siis teame ja tõenäoliselt lähiajal enam õlut ei osta.

Tore oli. Üks inimene meie grupist (pole kindel, kust pärit) ostis endale mootorratta.
Vene keel on väga levinud - üks Jordaanlane, kelle isa on pooleldi süürlane ja poolenisti venelane ning ema jordaanlane - rääkis vene keelt. Seega, sellest tuleb kasu.

PS! Vetsupaberit siin ei tunnistata. Meil on vetsus voolik, mille abil saab kenasti kõik puhtaks :)

Homme algab on-arrival-training ehk siis saame teistega natuke paremini tuttavaks ka. Mu arust on täitsa soe siin ka (väljas ca 18 kraadi, õhtul/öösel 13 kraadi). Toas võiks veidi soojem olla, aga ma lühikestes pükstes ei saa käia, sest moslemimammi on siin veel. Pidavat lähipäevil lahkuma.

Aidaa!

No comments:

Post a Comment